Haagsche Hopjes, zak van 200 gram.
Wie is er niet groot mee geworden? Ik leerde dit kennen toen ik een jaar of 5 oud was.
Dit zegt Wikipedia erover:
Het snoepje is genoemd naar baron Hendrik Hop (Breda, 27 oktober 1723 - Den Haag, 29 april 1808), gezant der Staten van Holland. Toen de Fransen in 1792 Brussel innamen, werd Hop naar Den Haag teruggeroepen, waar hij tot 1801 boven het confiseurhuis van de firma Van Haaren & Nieuwerkerk op het Lange Voorhout 92 woonde. De baron was verslaafd aan koffie. Het verhaal wil dat hij op een avond zijn kop koffie met suiker en room op de kachel liet staan. De volgende ochtend bleek dat een karamel te zijn geworden. Hop vond die brokken suiker met koffiesmaak erg lekker. Toen hij korte tijd later van zijn dokter geen koffie meer mocht drinken, vroeg hij zijn onderbuurman, bakker Theodorus van Haaren, voor hem van die 'brokken koffie' te maken. Ze werden al gauw 'de brokken van baron Hop' genoemd en kregen in 1880 de naam Haagsche Hopjes.
Het is een zak van 200 gram en daar zitten er zo op het oog iets van 30 stuks in, dus met 1 per dag ben je hier een maand zoet mee.
En wat doet dit product in een webshop voor gedroogd vlees? Tja... Ik sta op Google genoteerd als een snoepverkoper (is ook wel correct) in Den Haag Centrum en iemand op zoek naar Hopjes belde laatst met de vraag van "Heeft u ook hopjes?" en verbaasde zich omtrent mijn "Nee meneer", want ik was toch een snoepwinkel in Den Haag Centrum...?
En omdat ik tegenwoordig weet dat met de wind mee plassen veel handiger is dan tegen de wind in heb ik nu hopjes. En de echte natuurlijk.